قارچ گانودرما لوسیدوم در حدود 400 ترکیب فعال بیولوژیکی دارد که می‌توانند به بهبود انواع اختلالات، از جمله بیماری‌های سیستم عصبی کمک کنند.

اما قبل از اینکه بدانیم چگونه این اتفاق می‌افتد، بهتر است یک شناخت کلی دربارۀ اختلالات سیستم عصبی بدن انسان و بیماری‌های مربوط به آن را بدست آوریم.

اختلالات سیستم عصبی

          بیماری‌هایی که باعث از بین رفتن سیستم عصبی بدن می‌شوند، معمولا با تخریب پیش‌رونده عملکرد و در نهایت مرگ سلول‌های عصبی در مغز، نخاع و یا رشته‌های عصبی، همراه هستند. در این نوع بیماری‌ها اغلب، اختلال در بخش شناختی یا حرکتی و با در هر دو بخش دیده می‌شود. بیماری‌های حرکتی بیشتر شامل سفتی (Rigid)، کم‌تحرکی (Alkinetic)، عوارض خارج هرمی (Extra Pyramidal Deficits)، حرکات نامنظم شدید (Hyper Kinetic Dgresulation)، ناتوانی مخچه‌ای (Cerebellar Ataxia) و اختلالات اعصاب حرکتی (Motor Neuron Disorders) می‌باشند.

          عارضه دمانس نیز نوعی اختلال در بخش‌های آهیانه‌ای و گیجگاهی می‌باشد که با اختلال حافظه، عملکرد نامناسب لوب آهیانه‌ای، افسردگی و تخریب حافظه همراه می‌باشد. تخریب‌های چند وجهی سیستم عصبی وجود دارند که مربوط به بخش‌های قشری (Cortical) و زیرقشری (Sub Cortical) مغز هستند.

درمان اختلالات سیستم عصبی
سیستم عصبی

درمان اختلالات سیستم عصبی با گانودرما

          در مطالعاتی گسترده‌ای که در سال 2000 انجام شد، اثر ترکیبات قارچ گانودرما لوسیدوم بر سیستم عصبی  در سلول‌های PC12 (نوعی سلول مطالعاتی) مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیقات ثابت شد عصاره این قارچ می‌تواند باعث مهار مرگ نورونی در این سلول‌ها شود. در مطالعاتی دیگر در سال 2010 که با هدف بررسی اثرات حفاظتی پلی‌ساکارید موجود در قارچ گانودرما لوسیدوم انجام شد، نتایج نشان دادند که پلی‌ساکاریدها به شکل معنی‌داری منجر به:

  • کاهش سطح آسیب ناشی از سکته مغزی
  • کاهش مرگ برنامه‌ریزی شده سلول‌ها (آپوپتوز) در لایه قشری مغز و
  • کاهش ضعف عملکردی‌عصبی

شدند.

          داده‌های بیوشیمیایی و نتایج حاصل از مطالعات دیگری نیز اثرات حفاظت از آسیب‌های به سیستم عصبی عصاره پلی‌ساکاریدی قارچ گانودرما لوسیدوم را به اثبات رسانده‌اند. پیش درمان با این قارچ در موش‌ها برای مدت 3 تا 7 روز، آسیب‌های عصبی در هیپوکامپ را کاهش داد. این پیش درمانی باعث افزایش فعالیت سوپراکسیددیسموتاز در سرم و هیپوکامپ گردبد. این نتایج نشان دادند که پیش درمانی با گانودرما از طریق فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است که باعث حفاظت از آسیب‌ به سیستم عصبی می‌شود.

          با توجه به مطالعات و تحقیقات متعدد دیگر، اثر حفاظتی قارچ گانودرما لوسیدوم بر کاهش استرس اکسیداتیو و اختلال عملکرد میتوکندی، حفاظت از سلول‌های سیستم عصبی در مقابل مرگ برنامه‌ریزی شده و بهبود اختلال شناختی بررسی و اثبات شده است.

قارچ گانودرما لوسیدوم
گانودرما لوسیدوم

کمک به درمان اختلالات عصبی حرکتی و تحلیل اعصاب با گانودرما

          ژانگ و همکارانش در سال 2006 نشان دادند که عصاره قارچ گانودرما لوسیدوم یا GLS (Ganoderma Lusidum Spore) بر نورون‌های حرکتی‌ نخاعی اثر می‌گذارند. آزمایش‌ها به مدت 14 روز در 3 گروه انجام شد: گروه بدون تحریک، گروه کنترل و گروه تحت درمان با GLS. نتایج نشان دادند پروتئین‌های موجود در گانودرما در درمان با GLS، ممکن است در ستون فقرات، بقای سلول‌های سیستم عصبی آسیب دیده ناشی از آسیب‌های حرکتی را افزایش دهند.

          در مطالعه دیگری در سال 2015، که این بار درمان پلی‌ساکاریدی گانودرما لوسیدوم یا GLP (Ganoderma Lusidum Polysaccharide) بر روی سیستم عصبی مورد بررسی قرار گرفت، گزارش شد که درمان با GLP، نتایج بهتری را در ارزیابی آزمون‌های عملکردی و حرکتی نشان داده است.

آلزایمر چیست؟

          آلزایمر (Alzheimer Disease-AD) یک اختلال عملکرد مغزی و یک بیماری پیش‌رونده و برگشت‌ناپذیر است که موجب تخریب نورون‌های سیستم عصبی مرکزی و از دست رفتن حافظه و توانایی‌های ادراکی و شناختی در فرد می‌شود. بارزترین علائم بیماری آلزایمر، اختلال در حافظه و به یاد آوردن مسائل می‌باشد. این اختلال معمولا به تدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. طبق آخرین گزارش انجمن جهانی آلزایمر، هر 3 ثانیه یک نفر در جهان به زوال عقل مبتلا می‌شود، ضمن آنکه بر اساس مطالعات انجام شده حدود 11 درصد افراد بالای 65 سال و 50 درصد افراد بالای 85 سال به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند.

پیشگیری از آلزایمر با گانودرما

درمان آلزلیمر و جلوگیری از آن با گانودرما لوسیدوم

درمان آلزایمر با گانودرما

          القای نوروژنز، استراتژی امیدوارکننده‌ای برای درمان اختلالات شناختی مرتبط با بیماری آلزایمر است. نشان داده شده است که استفاده خوراکی از عصاره پلی‌ساکاریدی قارچ گانودرما لوسیدوم به منظور افزایش تکثیر سلول‌های پیشروی سیستم عصبی، در راستای افزایش نوروژنز و کاهش نقص شناختی موثر بوده است. یافته‌های علمی نشان می‌دهند، پلی‌ساکاریدهای موجود در قارچ گانودرما لوسیدوم می‌توانند به عنوان عاملی برای درمان اختلالات شناختی و بیماری‌های از بین برنده سیستم عصبی شوند.

          علاوه بر این نشان داده شده است که عصاره گانودرما لوسیدوم به طور قابل ملاحظه‌ای موجب کاهش سمیت سیناپسی می‌شود. نتایج حاصل از یک تحقیق در سال 2017 نشان داد که ترکیبات موجود در این قارچ می‌تواند مانع از اثرات مخرب سمیت بتاآمیلوئید در بیماران آلزایمری شود. پپتیدوپلی‌ساکاریدهای گانودرما (GLPP) منجر به تخریب پلاک‌های آمیلوئیدی در مغز شده و ضایعات عروقی را کاهش می‌دهند.

          GLPP همچنین توان پیشگیری از تخریب سلول‌های سیستم عصبی را در هیپوکامپ بهبود بخشیده و قادر است توانایی حافظه فضایی، توانایی یادگیری و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را افزایش دهد. پلی‌ساکاریدهای گانودرما لوسیدوم دارای اثر محافظتی خاصی بر سلول‌های عصبی از بین برنده هیپوکامپ می‌گذارند و می‌توانند التهاب عصبی را در بافت مغز کاهش دهند.

محصولات گانودرما برای درمان بیماری‌های سیستم عصبی

          مطالعات بسیاری در سال‌های متمادی نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در قارچ گانودرما لوسیدوم خواصی دارویی و درمانی بی‌نظیری به این گیاه شگفت‌انگیز داده‌اند، که در صورت استفاده اصولی از آنها می‌تواند به خوبی از بدن انسان در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت کرده و منجر به ارتقای سلامتی فرد شود. همچنین این فواید موجود در گانودرما قادرند به روند درمان انواع بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های مربوط به سیستم عصبی کمک کنند.

          لازم به ذکر است استفاده اصولی از این فواید نیاز به تکنولوژی‌های پبشرفته و دقیقی در مراحل کشت، پرورش و فرآوری دارند. خوشبختانه این فرآورده‌ها هم اکنون در ایران موجودند و توسط شرکت بیز طراحی و تولید شده‌اند. با مراجعه به فروشگاه آنلاین بیزبابیز www.bizbabiz.com از این کالاهای ارزشمند بازدید کنید و در صورت نیاز با استفاده از مشاوره رایگان کارشناسان ما، آنها را تهیه و مصرف نمائید.

قهوه گانودرما لاته دکتر بیز

کد انحصاری محصول : 9836
قیمت اصلی 672,000 تومان بود.قیمت فعلی 590,300 تومان است.

قهوه لاته گانودرما Dr.BIZ

حاوی کافئین، پودر خامه‌ای کننده و عصارۀ قارچ گانودرما

  • طعم خامه‌ای و یکدست

  • تهیه شده از باکیفیت‌ترین دانه قهوه عربیکا و روبوستا

  • تقویت بی‌نظیر سلامتی و پاک‌سازی کامل کبد و کلیه با عصاره قارچ گانودرما

  • کمک به رفع درد و زخم معده

  • تقویت حافظه احساس خوب، شادی، انرژی، هوشیاری با کافئین عربیکا و شکر قهوه‌ای

حاوی 20 ساشۀ 20 گرمی پودر قهوه مغذی در ترکیب با فواید لبنیات و گانودرما لوسیدوم

قهوه گانودرما موکا دکتر بیز

کد انحصاری محصول : 9833
قیمت اصلی 684,000 تومان بود.قیمت فعلی 600,400 تومان است.

قهوه گانودرما موکا Dr.BIZ

حاوی کافئین، عصارۀ قارچ گانودرما و شکلات

  • طعم دلچسب برای تغییر در روحیه و توانایی بیشتر برای ادامه فعالیت روزانه

  • طعم‌دار و دارای فواید کامل قهوه؛ مناسب برای افزایش متابولیسم و لاغری

  • تقویت حافظه احساس خوب، شادی، انرژی، هوشیاری با کافئین عربیکا و شکر قهوه‌ای

  • تقویت بی‌نظیر سلامتی و پاک‌سازی کامل کبد و کلیه با عصارۀ قارچ گانودرما

  • رفع فوری خستگی و خواب‌آلودگی

حاوی 20 ساشۀ 20 گرمی از مخلوط قهوه، شکلات و گانودرما

هات چاکلت گانودرما دکتر بیز

کد انحصاری محصول : 13527
قیمت اصلی 684,000 تومان بود.قیمت فعلی 600,400 تومان است.

هات‌چاکلت گانودرما Dr.BIZ

حاوی کاکائوی غلیظ و عصارۀ قارچ گانودرما

  • طعم لذیذ شکلاتی، یکدست و خامه‌ای

  • موثر در کاهش فشار خون، اكسيداسـيون LDL ،تجمع پلاكتـی، بهبـود حساسـيت انسـولينی

  • تقویت بی‌نظیر سلامتی و پاک‌سازی کامل کبد و کلیه با عصارۀ قارچ گانودرما

  • تهیه شده از مرغوب‌ترین مواد اولیه

  • میزان کافئین به مراتب پایین تر از قهوه و چای

حاوی 20 ساشۀ 20 گرمی پودر شکلات داغ و عصارۀ قارچ گانودرما

          برای کسب اطلاعات دقیق‌تر می‌توانید به لینک قهوه گانودرما مراجعه نموده و با بهترین طریقه مصرف هر یک از مکمل‌های غنی‌سازی شده با عصاره قارچ گانودرما با توجه به هدف استفاده، منع مصرف و ذائقه خود آشنا شوید. در صورت تمایل می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان بیز با بیز هم بهره‌مند شوید.

          طبق بررسی آخرین تحقیقات درباره گانودرما لوسیدوم، به تاثیر آن در حفاظت از سیستم عصبی بدن و نقش ترکیبات موجود در این گیاه دارویی در جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر اشاره کردیم. در ادامه این مقاله به دیگر تاثیرات مثبت قهوه گانودرما لوسیدوم در پیشگیری از ابتلا و یا درمان دیگر بیماری‌های سیستم عصبی مانند پارکینسون، صرع و تشنج و بیماری ام‌اس، با بررسی مطالعات انجام شده در این رابطه، می‌پردازیم.

پارکینسون چیست؟ (Parkinson Disease-PD)

          بیماری پارکینسون (Parkinson Diseas-PD) در رده دوم بیماری‌های سیستم عصبی بعد از بیماری آلزایمر می‌باشد. پارکینسون از بیماری‌های رایج سیستم عصبی می‌باشد که منجر به تخریب‌ سلول‌های آن می‌شود. پارکینسون نوعی بیماری ناتوان‌کننده و تحلیل‌برنده است که باعث از بین رفتن سلول‌های عصبی دوپامینرژیک (Dopaminergic) و کاهش سطح دوپامین در بدن می‌شود. از بارزترین ویژگی‌های این بیماری، کاهش سلول‌ها در چند ناحیه سیستم عصبی و تجمع نوعی پروتئین در ساقه مغز، نخاع و دیواره آنها می‌باشد.

درمان پارکینسون با قهوه گانودرما
بیماری پارکینسون

بروز بیماری پارکینسون در فرد مبتلا منجر به:

  • اختلال در عملکرد میتوکندری
  • استرس اکسیداتیو
  • فعال شدن مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول (آپوپتوز) و در نهایت
  • تخریب سلول‌های سیستم عصبی

می‌گردد.

مهمترین دلایل بوجود آمدن آن عبارتند از: افزایش سن، عوامل محیطی و عوامل ژنتیکی. میزان شیوع این بیماری در افراد بالای 50 سال در حدود 2 درصد گزارش شده است.

بیماری پارکینسون معمولا با اختلالات حرکتی از جمله:

  • سفتی عضلانی
  • لرزش در حال حرکت یا مشکل در شروع حرکات
  • افت کیفیت خواب و استراحت
  • آکینزی یا آهسته‌شدن ناخودآگاه حرکات
  • ضعف در حفظ تعادل و محدود شدن حرکات ناخودآگاه طبیعی بدن

همراه می‌باشد. در اثر این بیماری، بین 50 تا 70 درصد نورون‌های سیستم عصبی از بین می‌روند.

          درمان رایج بیماری پارکینسون شامل لوودوپا (Levodopa) است که اثر درمانی این دارو با پیشرفت بیماری کاهش می‌یابد. به همین دلیل در حال حاضر، استراتژی پیشگیری و یا محدود کردن پیشرفت بیماری با حفاظت از دوپامین و جلوگیری از مرگ نورون‌ها مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

درمان پارکینسون با گانودرما

          شواهد فراوانی نقش عفونت‌ سیستم عصبی را در بروز بیماری پارکینسون تائید می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهند که میکروگلیا نقشی کلیدی در پیشرفت این بیماری بازی کنند و این می‌تواند برای درمان پارکینسون بسیار امیدوارکننده باشد. مطالعات in vitro نشان می‌دهند که عصاره گانودرما لوسیدوم به طور قابل توجهی باعث جلوگیری از تولید عوامل التهابی در سطح DNA می‌شوند.

          علاوه بر این، عصاره گانودرما لوسیدوم باعث کاهش جذب و تحلیل رفتن دوپامین ترشح شده می‌شود که همانطور که ذکر شد از عوامل بروز بیماری پارکینسون می‌باشد. در نتیجه، پیشنهاد شده است که استفاده از فرآورده‌های غنی‌شده با عصاره قارچ گانودرما لوسیدوم، ممکن است یک گزینه امیدوارکننده برای درمان پارکینسون از طریق مهار و کاهش التهاب باشد.

قارچ ریشی یک داروی باستانی برای بیماری های مدرن
گانودرما لوسیدوم

          نتایج تحقیقات، تاثیر مثبت عصاره‌های پلی‌ساکاریدی قارچ گانودرما لوسیدوم را در حفاظت از نورون‌های دوپامین سیستم عصبی و افزایش بقای آنها را به خوبی نشان داده و ثابت کرده‌اند که ترکیبات موجود در این گیاه با اثرات آنتی‌اکسیدانی خود می‌توانند از سلول‌های سیستم عصبی در برابر سمیت عوامل خارجی و عفونت‌های آن، از طریق خواص ضد التهابی، محافظت کنند.

          داده‌های جمع‌آوری شده نشان می‌دهند که عصاره گانودرما لوسیدوم ممکن است باعث افزایش بقای سلول‌های سیستم عصبی، رشد آنها و همچنین تسهیل در بازیابی آسیب‌های مغزی شود. با استناد به مطالب ذکر شده، می‌توان در آینده انتظار داشت که استراتژی‌های درمانی ضد پارکینسون با استفاده از داروهای مشتق شده از گانودرما لوسیدوم به کار گرفته بشوند.

صرع (Epilepsy) / تشنج (Seizure)

          صرع یا اپی‌لپسی نوعی بیماری مزمن سیستم عصبی می‌باشد. صرع یک بیماری ناتوان‌کننده و نوعی اختلال مغزی محسوب می‌شود که معمولا باعث ایجاد تشنج‌های مکرر و عودکننده در افراد مبتلا به این بیماری می‌شود. صرع همانند آلزایمر، پارکینسون، سردردهای میگرنی و سکته‌های مغزی، از شایع‌ترین بیماری‌ها و اختلالات در عملکرد صحیح سیستم عصبی به شمار می‌آید. با وجود درمان‌های موجود، 30 درصد بیماران، همچنان از حملات صرع در رنج هستند. این اختلال در سیستم عصبی می‌تواند منجر به اختلالات رفتاری یا شناختی نیز بشود.

          اما تشنج شامل انقباضات غیرارادی تعداد زیادی از عضلات بدن می‌باشد و با بیماری صرع متفاوت است. این وضعیت ناشی از وجود اختلال در فعالیت الکتریکی مغز رخ می‌دهد. تشنج‌ها عموما منجر به از دست رفتن یا کاهش هوشیاری در فرد می‌شوند. در واقع تکرار زیاد تشنج منجر به بیماری صرع خواهد شد. صرع و تشنج از بیماری‌های مربوط به سیستم عصبی می‌باشند و بهترین استراتژی برای دچار نشدن به آنها، پیشگیری است.

درمان صرع و تشنج با گانودرما
صرع / تشنج

درمان صرع با گانودرما

          در مطالعه‌ای که در سال 2013 توسط وانگ و همکارانش تحت عنوان اثرات مداخله‌ای عصاره قارچ گانودرما لوسیدوم بر ترشح سلول‌های عصبی هیپوکامپ و تکثیر نوروتروفین و N-cadherin” انجام شد، اثرات ضد صرع و مکانیسم فعالیت عصاره قارچ گانودرما بررسی شدند. در این مطالعه مشخص شد، ترکیبات موجود در گانودرما با افزایش تولید نوروتروفین، از هیپوکامپ و نورون‌های سیستم عصبی محافظت می‌کنند.

          در تحقیقات دیگری نیز اثرات ضد صرع عصاره پلی‌ساکاریدی گانودرما لوسیدوم بر میزان تغییرات کلسیم داخل سلول مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که ترکیبات پلی‌ساکاریدی موجود در ترکیبات گانودرما لوسیدوم، نقش درمانی و اثرات ضد صرع را از خود بروز می‌دهند. پلی‌ساکارید استخراج شده از گانودرما می‌تواند از عوارض جانبی مغز مانند ایسکمی جلوگیری کرده، نورون‌های دوپامینرژیک را در برابر نور محافظت نموده، آسیب‌های التهابی و تولید رادیکال‌ اکسیژن را کاهش دهند.

قارچ گانودرما لوسیدوم
گانودرما لوسیدوم

          با توجه به مستندات موجود می‌توان نتیجه گرفت که گانودرما لوسیدوم می‌تواند اثرات ضد تشنجی هم داشته باشد. به طور مثال، در مطالعه‌ای که در سال 2011 بر روی سلول‌های هیپوکامپ آسیب‌دیده در مدل حیوانی انجام شد، تزریق عصاره پلی‌ساکاریدی گانودرما باعث مهار تشنج گردید و نتایج بافت‌شناسی، کاهش معنی‌داری در آسیب و  مرگ سلول‌های سیستم عصبی و تغییرات سلولی نشان دادند.

ام اس چیست؟ (Multiple Sclerosis-MS)

          ام‌اس یک بیماری خودایمنی التهابی در سیستم عصبی است که در آن میلین، سلول‌های سازنده میلین و غلاف میلین نورون‌ها در مغز و نخاع آسیب می‌بینند. آسیب میلین منجر به آسیب در رشته عصبی می‌شود که به آن آسیب آکسونی می‌گویند. این بیماری بیشتر در میان جمعیت جوان شیوع دارد و سن شروع بیماری به طور تیپیک بین 20 تا 40 سالگی است.شیوع بیماری ام‌اس در میان بانوان بیشتر از مردان بوده و زنان 2 تا 3 برابر بیشتر از مردان به این بیماری دچار می‌شوند.

درمان ام‌ اس با گانودرما

          سه ویژگی و علامت تشخیص اصلی بیماری ام‌اس شامل التهاب، میلین‌زدایی و گلیوز می‌باشد. تاکنون شواهد مستدل و مستقیمی مبنی بر تاثیر گانودرما لوسیدوم بر این بیماری گزارش نشده است. اما مطالعات مختلفی به بررسی اثرات ضد التهابی و حفاظتی این قارچ در برابر آسیب‌های سیستم عصبی پرداخته‌اند که بیماری ام‌اس نیز از این قاعده مستثنی نیست.

          در مجموع، تحقیقات مختلف در زمینه اثرگذاری ترکیبات موجود در قارچ گانودرما یر روی اختلالات سیستم عصبی، می‌توانند بیانگر پتانسیل گانودرما در پیشگیری و یا درمان بیماری ام‌اس هم باشند. به طور مثال، در مطالعه‌ای که جهت بررسی تاثیر عصاره اتانولی گانودرما لوسیدوم بر روی سلول‌های میکروگلیا انجام شد و تاثیر گانودرما بر روی جلوگیری از پیشرفت بیماری ام‌اس مشخص شد.

قارچ گانودرما لوسیدوم
گانودرما لوسیدوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *